FAIL (the browser should render some flash content, not this).
 

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

Domeinnaam checker
Controleer hier uw domeinnaam
www.
.all .nl .net .info .org .biz .eu .be .com

 

Wat is een domeinnaam?

Ieder mens, particulier of zakelijk, heeft een adres. En dat is uiteraard niet zonder reden. Adressen maken personen en instellingen overal ter wereld vindbaar. Op internet werkt het niet anders. Om een website te kunnen vinden, heeft u het adres van die site nodig. Een adres op internet wordt een domeinnaam genoemd.


Een domeinnaam is bedacht om het internet gebruiksvriendelijk te maken. Alle computers en servers die verbonden zijn met internet communiceren met elkaar via een IP-nummer. Achter iedere domeinnaam op internet hangt een IP-nummer. Wanneer u een website bezoekt, bijvoorbeeld www.rswebdesigning.nl, maakt uw PC verbinding met het unieke IP-nummer van deze website.

Computers kunnen uitstekend overweg met cijferreeksen. Mensen daarentegen een stuk minder. Logisch, want een IP-nummer is behoorlijk lang en daardoor nauwelijks te onthouden voor de mens. Om deze reden is er voor  gekozen om de nummers te koppelen aan echte (domein)namen. Een domeinnaam is dus een onthoudbaar, vindbaar internetadres dat gekoppeld is aan een technische cijferreeks.


Wanneer iemand een domeinnaam registreert, betekent dit dat je voor een bepaalde periode het eigendomsrecht van deze domeinnaam verkrijgt. De registrant wordt dus niet de permanente eigenaar van de domeinnaam omdat na  1 à 2 jaar de registratie moet worden verlengd. De meeste hosting aanbieders doen dit overigens automatisch. Maar eigenaren van een domeinnaam kunnen hun gebruiksrecht natuurlijk ook tussentijds verkopen of simpelweg niet verlengen. In dat laatste geval kan de domeinnaam weer door een andere geïnteresseerde worden geclaimed/vastgelegd voor een bepaalde periode.

 

 

RS Webdesigning © 2010 |   Algemene Voorwaarden   |  
webdesign   |   web hosting   |   domeinnaam   |   grafisch ontwerp   |   portfolio   |   contact